Vrijwilliger worden

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk in Laren of Blaricum?

Meer dan 400 vacatures

Versa Vrijwilligerscentrale Blaricum & Larenbemiddelt tussen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de BEL-gemeenten en omgeving. Het aanbod is groot en gevarieerd: werken met hoofd of handen, binnen of buiten, alleen of samen, voor vast of af en toe. Er zijn wel meer dan 400 vacatures.

Heeft u een uitkering? Breng dan altijd de uitkeringsinstantie op de hoogte van uw vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld via het toestemmingsformulier van het UWV
 

Trainingen voor vrijwilligers

De Vrijwilligers Academie Gooi en Vechtstreek biedt vrijwilligers kosteloos of tegen een kleine prijs trainingen en workshops aan. Zoals basistrainingen aan nieuwe vrijwilligers en vervolgtrainingen en verdiepingsbijeenkomsten voor wie al als vrijwilliger werkt.
 

BEL-vrijwilligers automatisch verzekerd

Om de risico’s van vrijwilligers zo goed mogelijk af te dekken en de administratieve last voor organisaties te verlichten, zijn alle vrijwilligers in de genoemde gemeenten automatisch verzekerd. Bekijk de Productvoorwaarden VNG Vrijwilligersverzekering van Centraal Beheer.
Dit geldt voor iedere vrijwilliger die actief is voor een organisatie uit de genoemde gemeenten en onbetaalde werkzaamheden met een maatschappelijk belang verricht.

Als u schade heeft opgelopen tijdens uw werkzaamheden als vrijwilliger dan kunt u een schadeformulier opvragen. Stuur uw verzoek naar verzekeringen@belcombinatie.nl