De voorbereidingen voor groot onderhoud aan de Vredelaan zijn in 2020 opgestart. Op deze pagina vindt u het definitief ontwerp en de planning van de werkzaamheden.
Een aantal inwoners en vertegenwoordigers uit de wijk had nog een aantal vragen over de plannen. De gemeente ging hierover in september 2020 in gesprek en dat heeft geleid tot een aantal aanpassingen in het definitief ontwerp. Kijk ook voor een overzicht van vragen en antwoorden naar aanleiding van het gesprek onderaan deze pagina.
Het ontwerp van de Vredelaan is voortgekomen uit verschillende overleggen tussen de gemeente en de vertegenwoordigers uit de wijk. Samengevat ziet het ontwerp Vredelaan er als volgt uit:
Afbeelding: Voorbeeld klinkers in gebakken keiformaat bij voetoversteekplaatsen, drempels en inritten. Kleur is roodbruin genuanceerd.
Afbeelding: Voorbeeld klinkers in gebakken dikformaat ter plaatse van inrit(constructies). Kleur is roodbruin.
Een aantal inwoners en vertegenwoordigers uit de wijk had nog een aantal vragen over de plannen. De gemeente ging hierover in september in gesprek en dat heeft geleid tot een aantal aanpassingen in het definitief ontwerp. De belangrijkste vragen door de vertegenwoordigers van de wijk zijn gesteld:
Is het mogelijk om nog een drempel aan het ontwerp toe te voegen, bijvoorbeeld tussen Vredelaan 27 en 47?
Het is helaas niet mogelijk om nog een verkeersdrempel/plateau aan het ontwerp toe te voegen. Er dient ook rekening te worden gehouden met de vervoersbedrijven (Connexxion) en nood- en hulpdiensten.
Wel kan tegemoet worden gekomen aan de wens om een drempel en een plateau te verschuiven, waardoor een betere verdeling ontstaat tussen de afstand van de drempels/plateaus.
Door het plateau van het Kukenlaantje te verschuiven naar Vredelaan 21 tot en met 23, en de drempel van Vredelaan 27 te verplaatsen naar kruising Vredelaan-plein 1919 (Logosberg), ontstaat er een meer evenwichtig beeld dan bij het voorgaande ontwerp. Ook heeft Connexxion laten weten, dat plateau bij Kukenlaantje onwenselijk te vinden.
Voetpad aan zijde Vredelaan 2 te verleggen naar Vredelaan 1, “waardoor voetgangers met verkeer meelopen in plaats van tegengesteld”.
In het nieuwe definitieve ontwerp is een deel van het voetpad (voor perceel Vredelaan 2) verplaatst naar de andere zijde van de rijbaan (zijde Vredelaan 1). Hierdoor komen de voetgangers vanuit de richting Vredelaan niet in conflict met (brom-)fietsers, afkomstig van de Hilversumseweg.
Breedte van fietssuggestiestroken van 1,70 m1 terug te brengen naar 1,50 m1?
De laatste richtlijnen geven aan dat de breedte van fietssuggestiestroken minimaal 1.70 m dienen te zijn. Helaas kunnen wij niet van deze richtlijnen afwijken. Overigens mogen auto’s gebruik maken van de stroken, waarbij de overtuiging is dat de stroken snelheidsremmend zullen werken.
Wat is de kleur van de fietssuggestiestroken?
De kleur van de fietssuggestiestroken zal donkerrood/donkerbruin zijn. Een voorbeeld van de kleurindicatie is te vinden op de Wakkerendijk in Eemnes.
De verdieping van het maaiveld van het parkje 'plein 1919 – Vredelaan'. Uitgangspunt van 600 m2 in combinatie met 80 cm diepte, heeft een grote impact op het parkje. Is dit nog op een andere wijze op te lossen?
Tijdens een bijeenkomst op 2 november 2020, waar de vertegenwoordigers van de wijk, wethouder Ton Stam en projectleider Joop Pol bij aanwezig waren, is definitief besloten om geen verdieping in het plantsoen aan te brengen. Wel zal een andere oplossing om 67 m3 regenwater op te vangen worden bestudeert. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een of aantal filters in de omgeving van het plantsoen.
Kunnen de toegezegde donkergroene lichtmasten, aangepast worden in zwart?
Kleur van de lichtmasten blijft zoals toegezegd "donkergroen".
Door deze wijzigingen zal ook de start van de uitvoering verschuiven. Hierna volgt de nieuwe planning waarbij het uiteindelijk beter is voor de kwaliteit van het wegdek. Het is niet wenselijk om asfalt-deklagen in de winterperiode aan te brengen. Asfalt-deklagen dienen bij voorkeur in de maanden april-oktober aangelegd te worden.
In de werkomschrijving (bestek) richting de opdrachtnemers zijn richtlijnen en aandachtpunten opgenomen waarmee de opdrachtnemer rekening dient te houden.
Via de gemeentelijke website, verkeersborden, bewonersbrieven en via de communicatiemiddelen van de buurtpreventievereniging worden bewoners op de hoogte gehouden over de werkzaamheden.
Kunt u de tekening niet goed zien? Neem dan contact op met de heer J. Pol. Dit kan telefonisch via 14 035. Of per e-mail: J.Pol@Belcombinatie.nl
Volg ons