Maatregelen vanwege coronavirus

  • Op dit moment is het alleen mogelijk om online een afspraak in te plannen voor geboorten en overlijden. Voor overige diensten, die niet kunnen worden uitgesteld, kunt u contact opnemen met 14 035. Wij maken dan samen met u een afspraak.
  • Voor zelfstandigen en ondernemers is op deze pagina meer informatie te vinden. Staat uw vraag er niet bij, mail dan naar zelfstandigenloket@hilversum.nl. Dan wordt u het snelste geholpen.
  • Lees verder over onze aangepaste dienstverlening

Lees actuele informatie en maatregelen over het coronavirus.

Groot onderhoud snoeiwerkzaamheden

Bermen en plantsoenen in de gemeente worden de komende periode flink gesnoeid. Het resultaat ziet er op het eerste gezicht wat ‘kaal’ uit. Maar door te snoeien houden we planten en struiken voor de toekomst gezond; we creëren ruimte voor groei van nieuwe takken en er is ruimte voor jonge planten. Zo werken we ook op de lange termijn aan goed onderhouden bermen en plantsoenen in uw gemeente.

Werkzaamheden

Tijdens de snoeiwerkzaamheden kunt u tijdelijk hinder ondervinden in uw straat. Er worden grote maaimachines en snoeimachines gebuikt tijdens de werkzaamheden om efficiënt te kunnen werken en zoveel mogelijk herbruikbaar materiaal (compost en biomassa) te verzamelen.

Onderhoud en beeldkwaliteit

De gemeente streeft naar goed onderhouden bermen, plantsoenen, straten en straatmeubilair. Het straatbeeld zal voor iedereen de komende jaren verbeteren. Er is gekozen voor een effectieve aanpak waarbij verschillende werkzaamheden, waaronder het onderhoud van bermen en plantsoenen, beter op elkaar worden afgestemd. Vanaf volgend jaar werkt de gemeente volgens ‘beeldkwaliteit’. De gemeente stelt een kwaliteitsniveau vast voor het straatbeeld. 

Snoeimachine