Duurzaam Laren

Met elkaar maken we van Laren een duurzame gemeente. Als inwoner kunt u de gemeente helpen (nog) duurzamer te worden. Informeer bij het Duurzaam Bouwloket naar maatregelen om uw woning te verduurzamen. In het Klimaatsbeleidsplan 2018-2022 staat welke plannen de gemeente zelf heeft.

Duurzaam Bouwloket

Een duurzame woning bespaart energie. Dat is goed voor het milieu, en prettig voor uw portemonnee. Duurzaam bouwen gaat daarnaast om het gebruik van duurzame materialen en een gezond klimaat in uw huis. Kortom: wooncomfort en kwaliteit.
Laren is aangesloten bij het Duurzaam Bouwloket. U kunt hier terecht voor onafhankelijk advies en informatie over het verduurzamen van uw woning. Denk aan het isoleren van uw woning, waterbesparing, het plaatsen van zonnepanelen en of dubbel glas, etc.
Duurzaam Bouwloket: een online informatieloket, voor onafhankelijk advies over energiebesparende maatregelen en het verduurzamen van de woning. Ook kunt u hier terecht voor landelijke financieringen die beschikbaar zijn.

 

Klimaatsbeleidsplan 2018-2022

Laren wil een duurzame gemeente zijn. En in de toekomst nog duurzamer worden. In het Klimaatsbeleidsplan staan de activiteiten hiervoor beschreven.

Bekijk het Klimaatsbeleidsplan Laren (pdf 722 KB)

In het Uitvoeringsplan Energietransitie Laren staat de uitwerking beschreven van het Klimaatsbeleidsplan Laren voor 2018-2019

Bekijk het Uitvoeringsplan Energietransitie Laren (pdf 1 MB)

 

Energie besparen Gooi en Vecht

Acht gemeenten in de Gooi en Vechtstreek werken samen om woningen duurzamer te maken. In het samenwerkingsverband Energie Besparen Gooi en Vecht zitten Blaricum, Eemnes, Laren, Huizen, Gooise Meren, Hilversum, Weesp en Wijdemeren. Lees voor meer informatie de flyer energietransitie samen op pad