Reclameborden en spandoeken

Als u een publicatiebord of spandoek wilt plaatsen om reclame te maken, heeft u daar meestal een vergunning voor nodig.

Publicatieborden

Publicatieborden mogen maximaal 4 weken langs de weg staan (van maandag tot maandag). In een drukke periode geldt maximaal 2 weken.

Publicatieborden (zoals driehoeks- of sandwichborden) zijn bedoeld om de aandacht te vestigen op bijvoorbeeld evenementen of (culturele) activiteiten in Laren. U mag per evenement of activiteit niet meer dan 5 borden plaatsen. Voor het plaatsen van publicatieborden heeft u een vergunning nodig.

Spandoeken

In Laren is het toegestaan om maximaal 5 spandoeken op te hangen voor een periode van maximaal 4 weken (van maandag tot maandag). In een drukke periode geldt maximaal 2 weken. U moet zelf zorgen voor het ophangen van de spandoeken.

De spandoeken moeten ijzeren ogen hebben en van luchtdoorlatend materiaal zijn. Ook mag het spandoek niet groter zijn dan 4 bij 1 meter. Voor het ophangen van een spandoek heeft u een vergunning nodig.

Locaties
In Laren zijn vaste locaties aangewezen waar u een spandoek kunt ophangen:

  • Eemnesserweg
  • Hilversumseweg
  • Naarderstraat
  • Torenlaan
  • Vredelaan

Kosten

Voor het in behandeling nemen van een aanvraag bent u leges verschuldigd. In de Legesverordening vindt u de kosten voor het plaatsen van publicatieborden en of spandoeken.

Aanvragen

Neem contact op met Vergunningen van de BEL Combinatie om een vergunning aan te vragen. Dit kan via telefoonnummer 14 035.