55-plussers

Bent u ouder dan 55 jaar en zelfstandig ondernemer? In veel gevallen kunt u dan ook een Bbz-uitkering aanvragen.
 

Voor wie?

Voor gevestigde zelfstandige ondernemers die 55 jaar of ouder zijn. En die al minstens tien jaar werken als zelfstandige.
 

Wat?

U kunt twee soorten uitkeringen aanvragen: een aanvullende bijstandsuitkering, of een lening.
 

Aanvullende bijstandsuitkering

Komt uw inkomen onder bijstandniveau? Dan kunt u uitkering krijgen die uw inkomen aanvult tot dat niveau. U krijgt zo’n aanvulling maximaal tot uw 65e. Na het stoppen van de uitkering bepaalt de gemeente of u de lening deels of helemaal moet terugbetalen. U hoeft niets terug te betalen als uw vermogen in 2007 niet groter was dan € 119.920.
 

Gift of lening

U kunt ook bedrijfskapitaal aanvragen. Maximaal € 8901 (per 1 januari 2009). U hoeft het geld alleen terug te betalen als uw vermogen in 2007 groter was dan € 119.920. Als u moet terugbetalen, hoeft u geen rente te betalen.
 

Voorwaarden Bbz-uitkering

Als u een uitkering op basis van het Bbz wilt ontvangen als oudere zelfstandige hoeft uw bedrijf niet levensvatbaar te zijn. Wel moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:
  • u bent 55 jaar of ouder
  • u werkt al tien jaar of langer als zelfstandige
  • u heeft geen andere inkomstenbronnen (bijvoorbeeld een werkende partner)
  • u moet een bruto-inkomen uit uw bedrijf hebben bij minimaal € 7070

Bbz-uitkering voor oudere ondernemers aanvragen

Neem contact op met het Bureau Zelfstandigen Gooi en Vechtstreek in Hilversum. U kunt op werkdagen bellen naar 14 035. Mailen kan ook, naar zelfstandigenloket@hilversum.nl
Bezoekadres: gebouw van het Sociaal Plein / Werkplein Gooi-Zuid (UWV) aan de Wilhelminastraat 1-19, naast het Centraal Station.