Voorkom overlast: Snoei uw hagen op tijd

In onze gemeente zien we veel groen, wat natuurlijk prachtig is. Maar heeft u uw heg wel tot de erfgrens gesnoeid? Hagen en struiken mogen namelijk niet over de openbare weg hangen. Dit kan voor overlast en gevaarlijke situaties zorgen. Overhangende takken kunnen het zicht flink belemmeren, wat gevaarlijk is voor verkeersdeelnemers.

Gevaarlijke situaties 

In sommige gevallen kunnen er zelfs gevaarlijke situaties ontstaan. Vooral voor kinderen die naar school fietsen of lopen. Op plekken waar takken te ver over de stoep hangen, worden voetgangers, rolstoelgebruikers en kinderwagens soms gedwongen de straat op te gaan. Dit levert onveilige situaties op. Ook voor tractorbestuurders, strooidiensten en hulpdiensten kan overhangend groen een obstakel vormen. Hierdoor kunnen zij hun werk niet goed doen.

Snoeien van overhangend groen 

De gemeente treedt handhavend op wanneer blijkt dat uw groen te ver oversteekt. Ontvangt u een verzoek tot terug snoeien van de gemeente? Snoei dan zo snel mogelijk uw heg of struik terug tot aan de erfgrens. Gebeurt dit uiteindelijk niet? Dan moet de gemeente dit zelf doen. De kosten hiervoor worden bij u in rekening gebracht.

Wees dit voor! 

Om extra kosten te voorkomen, raden we iedereen aan om regelmatig hun groen te controleren en op tijd te snoeien. Houd uw tuin netjes en veilig, voor uzelf en uw buurt. Zo zorgen we samen voor een veilige en prettige leefomgeving!

Wat u met het bladafval kunt doen leest u hier!

Overhangend groen