BEL-gemeenten betonen eer aan veteranen op 26 juni

Op woensdag 26 juni vanaf 13:15 uur vieren we de BEL-veteranendag bij de Singer Laren, Oude Drift 1. Met het organiseren van deze dag tonen de BEL-gemeenten hun waardering voor de inzet tijdens oorlogs- en vredesmissies van de veteranen.

Aandacht, waardering en dank

De BEL-veteranendag is voor alle veteranen die in de 3 gemeenten wonen, en wordt daarom elk jaar in een andere BEL-gemeente gevierd. De veteranen hebben zich ingespannen voor vrijheid en vrede. Dat verdient alle aandacht, waardering en dank.

Het gaat daarbij om militairen die zijn ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea. De BEL-veteranendag is ook voor jonge veteranen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, voormalig Joegoslavië, Irak, Afghanistan en Mali.

Programma 26 juni

Burgemeester van Laren, Nanning Mol, heet de veteranen om 13.30 uur welkom in Singer Laren. Hierna vindt er een lezing plaats en om 15.30 uur een show van Marc Woods, illusionist en minhacker. In de Foyer is er een mini expositie en om 17.00 uur is er een gezamenlijke maaltijd ‘De blauwe hap’. Om 18.00 uur wordt de dag afgesloten.