Nationale Herdenking 4 mei

Op 4 mei 2018 is de Nationale Herdenking op de Brink in Laren.

De herdenking wordt voorafgegaan door een stille tocht vanaf de gedenksteen aan de Drift ter hoogte van de huisnummers 23 en 25. Als inwoner van Laren bent u, en ook uw kinderen, van harte welkom om deel te nemen aan de stille tocht. U hoeft zich hier niet voor aan te melden.

Om 19.18 uur houdt burgemeester Rinske Kruisinga op de Drift het openingswoord. De stille tocht begint om 19.30 uur en voert via de Drift, Bij den Toren en Naarderstraat naar het monument op de Brink. Vanaf 19.50 uur is daar de herdenking met een toespraak van burgemeester Rinske Kruisinga en aansluitend twee minuten stilte en de kranslegging.

Vlagprotocol 4 en 5 mei

Op 4 mei hangen in Nederland de vlaggen halfstok van 18.00 uur tot zonsondergang (21.10 uur) als blijk van eerbied en respect voor de doden. De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 5 mei wordt de vlag in de top gehesen en hangt tussen zonsopgang (06.00 uur) en zonsondergang (21.11 uur). Ook dan wordt de oranje wimpel niet gebruikt. Meer richtlijnen voor het uithangen van de vlag vindt u op www.4en5mei.nl

monument voor de gevallenen