Corona

Masterplan Laren Regenklaar

Het klimaat is aan het veranderen. Het regent steeds vaker heel hard. In 2014 is als gevolg van een extreme regenbui zichtbaar geworden dat de riolering in Laren veel regenwater in een korte periode niet voldoende kan opvangen. Dit had een overstroming van vervuild rioolwater op straatniveau tot gevolg.

We willen Laren regenkaar maken en voorkomen dat er rioolwater op straat komt te staan. We willen dus geen schade meer aan woningen en andere panden in onze gemeente. Het masterplan Laren Regenklaar (pdf, 8 MB). omschrijft hoe we dat gaan doen. Het masterplan gaat over heel Laren waarbij per gebied wordt aangegeven wat er nodig is. Onder andere welke aanpassingen er nodig zijn in het centrum, op de Brink, maar ook welke maatregelen er in hogere delen uitgevoerd gaan worden. Per gebied worden er aanpassingen gedaan in de openbare ruimte en bij particuliere woningen. Ook kijkt het team van Laren Regenklaar naar grote panden, zoals College De Brink.

Bekijk het filmpje en stel vragen!

Om de aanpak op hoofdlijnen uit te leggen hebben we een animatiefilm gemaakt. Bekijk het filmpje (duurt maar 1,5 minuut) via www.laren.nl/regenklaar We zijn heel erg benieuwd naar uw reactie en opmerkingen over het plan. U kunt uw vragen stellen door contact op te nemen met laren@regenklaar.nl Als u wenst, maken wij een afspraak zodat wij uw vragen goed kunnen beantwoorden. U kunt aangeven op welke manier u contact wilt, per telefoon, via videobellen of met een persoonlijke afspraak. Reageren kan tot vrijdag 30 september. Op vrijdag 11 september kunt u ook langskomen op de weekmarkt, dan is een aantal medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden.