Larense basisscholieren Wandelen voor Water

Groep 7 en 8 leerlingen uit Laren liepen vrijdag 22 maart 2019 op Wereld Waterdag een sponsorloop door Laren. Zo haalden ze geld op voor waterpompen in Malawi.

De in totaal 273 leerlingen kregen voorafgaand aan de wandeling een gastles over de waterproblematiek in het Oost-Afrikaanse land Malawi én in Nederland. Daarna trokken ze hun wandelschoenen aan en liepen een route van 6 kilometer mét 6 liter water in hun rugzak. Zo ervoeren ze wat hun leeftijdsgenoten in ontwikkelingslanden vaak meemaken. Na de tocht overhandigde burgemeester Rinske Kruisinga een cheque van € 8750,- die de kinderen bij elkaar hebben gewandeld.

Bewezen succesvol

Op initiatief van de Rotaryclubs uit de regio Eemland ’t Gooi heeft de sponsorloop al 7 keer plaatsgevonden voor projectland Ethiopië. De Ethiopische regering zag de geboekte successen en ondersteunt nu de bouw van zanddammen die de lokale bevolking en hun vee van schoon drinkwater voorzien. Vandaar dat de aandacht van deze editie van Wandelen voor Water is verplaatst naar Malawi; één van de armste landen ter wereld.

burgemeester met de cheque en daarachter heel veel kinderen