Iktoon: wat toont u in juni?

In juni, de maand voor de amateurkunst, doet Laren samen met andere gemeenten in de regio Gooi- en Vechtstreek mee aan het landelijke festival ‘iktoon’. Een maand lang biedt dit culturele evenement een podium aan alle amateurkunstenaars.

Veel inwoners van Laren beoefenen actief een kunstvorm. Voor hun plezier of om zich verder te ontwikkelen. Het iktoon-festival is een mooie gelegenheid voor zowel inwoners als publiek om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de diversiteit aan amateurkunst.

Bent u amateurkunstenaar en wilt u meedoen aan iktoon?

Als u wilt laten zien wat voor kunst u of uw vereniging maakt of als u een evenement in juni organiseert, meld dit dan uiterlijk 10 mei bij Nina van Gelder via n.vangelder@regiogv.nl Alle iktoon-activiteiten staan vanaf half mei op de website www.iktoongooivecht.nl

Uw kunst tijdens BEL Art expositie?

De BEL Art Kunstcommissie organiseert in het kader van iktoon een hieraan gekoppelde BEL Art expositie van 31 mei tot 27 juni in het BEL-kantoor aan de Zuidersingel 5 in Eemnes. Bent u beeldend amateurkunstenaar, woont u in Blaricum, Eemnes of Laren en wilt u met een schilderij of beeld exposeren in het BEL-kantoor? U kunt zich vóór 15 mei aanmelden bij Kees Kerkhof, via kees.kerkhof@belcombinatie.nl Vermeld hierbij uw contactgegevens en een korte beschrijving van het kunstwerk waarmee u wilt exposeren. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar; vol is vol!

Schitteren tijdens openings- en/of slotfeest

Op zaterdag 2 juni wordt het iktoon-festival geopend in het raadhuis van Hilversum (Dudokpark 1). En op vrijdagavond 29 juni wordt de maand spectaculair afgesloten in het Spant! in Bussum. Tijdens beide evenementen kunt u met uw vereniging of groep laten zien wat u in huis heeft. Bijvoorbeeld door een dansvoorstelling of een muzikaal optreden te geven of een stukje uit een musical op te voeren. U kunt natuurlijk ook gewoon een kijkje nemen. Meedoen? Geeft u dit dan uiterlijk 10 mei door aan Nina van Gelder (n.vangelder@regiogv.nl).