Corona

  • Afspraak op het BEL-kantoor? Het is verplicht om een mondkapje te dragen. 
  • Meer informatie en updates

Hoe gaat het met Louise Babel (18 jaar)?

In deze interviewreeks spreken we met een aantal Laarders over hoe het met hen gaat in deze tijden van corona.

Van Louise Babel mag het wel strenger

“Ik hoop écht dat iedereen begin ’21 weer zijn ding mag doen”

Louise zit bij Dynamic Arts op de door haar geverfde bar

Wat is er voor een tweedejaars studente aan het Grafisch Lyceum nou mooier dan een studiereis naar Berlijn, het Mekka voor designers en grafici! Begin dit studiejaar zou Louise Babel er heen gaan. Maar ja, corona hè, dus niet.

De Larense (18) heeft geen idee wanneer Berlijn er wél van komt. Er valt immers niets te plannen momenteel. Dat vindt ze nog wel het vervelendst van de crisis. “Normaal ga je 5 dagen per week naar school, daar maak je dingen mee en thuis spreek je af met vriendinnen. Als je nu iets wilt afspreken, moet je eerst nadenken. En je kúnt ook niet echt veel doen, geen feestjes enzo, niet de normale dingen die je verwacht op mijn leeftijd.”

‘Gelukkig’ heeft ze haar kunst én Dynamic Arts, het Larense creatieve platform voor jongeren, waar ze haar ei kwijt kan. Ze verfde in het thuishonk aan de Kerklaan de bar en op de muren staan cartoons van haar hand. En, nog gaver, binnenkort komt haar werk op een electriciteitskast bij het kermisterrein in Laren. “Dat wordt een grote sticker met kunst over de kermis. Het is onderdeel van het project Kunst in Laren.” Net voor het begin van corona hadden ze met Dynamic Arts een eindfeest van een project. Hield ze nog nieuwe vriendinnen aan over. Dat komt nu mooi uit.

Ze mag maar 1 dag per week naar de opleiding in Utrecht. De andere lessen zijn online. Je kamer thuis is dus inmiddels een atelier? “Wel een beetje ja. Je kunt er aardig wat kunst zien en veel opgerold papier. Het is wel een beetje een kunstenaarskamer.”

Energie kan ze kwijt op de mountainbike. “Samen met m’n vader. Meestal fietsen we in de buurt, over de hei richting Huizen of Hilversum. Of ik het een beetje kan? Ik doe het nu 3 jaar en ik vind niet dat ik er slecht in ben.” En dan heeft ze nog haar baantje bij Shinsei Sushi. “Kassa, inpakken, de telefoon en zorgen dat de bezorgers op tijd rijden.”

Corona bracht 1 meevallertje. “Een goeie vriendin die in Frankrijk woonde, is weer hierheen gekomen. In Frankrijk mocht ze helemaal niets, daarom zijn ze naar Nederland gekomen.”

Verder kan ze niet veel positiefs bedenken. “Tenminste niet iets waarvan ik denk; het is leuk dat dat in mijn leven is gekomen. Wat ik nu kan en doe, kon ik voor corona ook al.”

Trouwens, nu ze in de krant iets toch mag zeggen, dan hoopt ze dat iedereen wat meer z’n best zou doen om van corona af te komen. Van haar mag het best wat strenger. “Zodat we er sneller vanaf komen en dat iedereen weer zijn ding kan doen. Ik hoop echt dat iedereen begin ’21 weer zijn ding mag doen. Ik zie best veel mensen die het helemaal niet boeit, die geen mondkapjes dragen of in winkels en openbaar vervoer geen afstand houden.” Zo schiet het toch niet op, vindt ze.