Expositie maskers van Olga Dol in het BEL-kantoor

Van donderdag 6 februari tot en met dinsdag 3 maart exposeert Olga Dol haar beroemde Venetiaanse maskers in het BEL-kantoor aan de Zuidersingel 5 in Eemnes.

Olga Dol, de bekende schrijfster van een vijftigtal hobby-boekjes, heeft zich de laatste jaren toegelegd op het beschilderen en versieren van Venetiaanse maskers. Een aantal jaren geleden kwam zij tijdens een vakantie in Venetië terecht en werd onmiddellijk gegrepen door de prachtig gedecoreerde maskers.

Dat haar maskers uniek in Nederland zijn, mag worden afgeleid uit het feit dat zij de maskers mocht maken voor de Koninklijke verjaardagsopera Don Giovanni, maskers voor Symphonica in Rosso en voor de fotografie van Marco Borsato voor de VARA-gids. Bovendien heeft zij voor carnavalsverenigingen al series maskers op aanvraag en van speciaal ontwerp gemaakt.

Regelmatig verzorgt zij lezingen over Venetië, haar historie, haar maskers en haar anekdotes. Op donderdag 20 februari zal zij haar opwachting maken bij Rondje Cultuur in het Huis van Eemnes.

zwart masker met hoedje

zilvergekleurd harlekijn masker

vrolijk gekleurd masker met hoedje