Discriminatie en ongelijke behandeling? Meld het!

Bent u gediscrimineerd of bent u getuige geweest van discriminatie? Wilt u er iets aan doen, maar weet u niet wat?

De medewerkers van Meldpunt Discriminatie van Versa Welzijn kunnen u ondersteunen en advies geven. Zij registreren uw melding en als u het wilt, nemen ze uw melding in behandeling.

Waar gaat discriminatie over?

Discriminatie is het ongelijk behandelen van mensen op basis van kenmerken die er helemaal niet toe doen: afgewezen worden voor een baan omdat iemand te oud is, toegang geweigerd tot een café vanwege de huidskleur, uitgescholden worden omdat iemand homoseksueel is, et cetera. Als iemand zonder rijbewijs solliciteert naar een baan als vrachtwagenchauffeur, dan is het terecht dat iemand daarvoor wordt afgewezen. Het is anders als iemand wordt afgewezen vanwege de leeftijd, een handicap of de huidskleur.

Melden is belangrijk

Het is zinvol en belangrijk om uw ervaring te melden. Dit maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in waar, hoe vaak en in welke vorm discriminatie voorkomt (op provinciaal, landelijk en Europees niveau). Op basis hiervan kunnen dan weer verdere stappen gezet worden in de strijd tegen discriminatie. Zo zetten we samen een streep door discriminatie!

Het meldpunt

Meldpunt Discriminatie van Versa Welzijn is een onafhankelijke voorziening en is er voor de gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek. Het meldpunt is telefonisch, per brief of via e-mail bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 035 - 683 01 54 of 0900 - 235 43 54. Bezoekadres (op afspraak): Larenseweg 30 (1221 CN) in Hilversum. Postadres: Postbus 1463, 1200 BL Hilversum. En e-mail: discriminatie@versawelzijn.nl Anoniem melden is mogelijk.