De week van de Valpreventie 1-7 oktober

Bent u bang om te vallen? U bent niet de enige! Ruim de helft van de ouderen is bang om te vallen en vermijdt daardoor activiteiten.

Deze angst kan bijvoorbeeld komen doordat u zelf bent gevallen of iemand uit uw omgeving heeft zien vallen. U kunt ook bang zijn om te vallen omdat uw gezondheid wat achteruit is gegaan. Mensen die ouder worden gaan vaak minder bewegen. Hoe minder u beweegt, hoe minder sterk uw spieren worden. Door meer te bewegen houdt u uw lichaam in een goede conditie en verbetert uw evenwicht. Dit vermindert weer het risico op vallen.

Voorkom vallen les in de week van de Valpreventie

De beweegcoach organiseert in Laren op donderdag 4 oktober in de Johanneshove een speciale training om vallen te voorkomen. Deze les is voor iedereen toegankelijk en geheel gratis. Ook in Blaricum en Eemnes organiseert de beweegcoach een Voorkom Vallen les in de week van de Valpreventie. Kijk voor de locatie en tijden op www.sportiefengezondbel.nl.

Als u op zoek bent naar een passend beweegaanbod kunt u ook contact opnemen met de beweegcoaches van de gemeente. Alle informatie staat op de website www. sportiefengezondbel.nl Maar u kunt ook bellen met Alie Boorsma op 06-31 30 59 89 of een mail aan haar sturen via alie@sportiefengezondbel.nl

Ook het sociaal wijkteam ondersteunt u

Wist u dat u ook bij het sociaal wijkteam terecht kunt om samen te kijken wat er in uw situatie past? Het sociaal wijkteam is er voor alle inwoners van de wijk. In het wijkteam werken wijkverpleegkundigen en sociaal werkers. Zij luisteren naar uw vraag of probleem en helpen bij het zoeken naar oplossingen. Het sociaal wijkteam werkt nauw samen met andere hulpverleners, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, wijkagenten, winkeliers, woningbouwverenigingen en kerken.

Sociaal wijkteam Laren

Locatie: Raadhuis Laren, Eemnesserweg 19, 1252 NA Laren

Inloopspreekuur: Elke donderdag van 13.00 tot 14.00 uur

Telefoon: (035)303 46 27 E-mail: sociaalwijkteam@laren.nl

Valpreventieweek