Nieuwsberichten

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Laren zijn uitgebracht.

 • Doe mee aan de Gezondheidsmonitor 2020

  Gezond zijn en blijven: belangrijk, zeker in deze coronatijd. Eens in de vier jaar onderzoekt de GGD de gezondheid van inwoners van achttien jaar en ouder via de GGD Gezondheidsmonitor.

 • Laren scoort ruim voldoende in onderzoek ‘Waar staat je gemeente’

  Begin dit jaar voerde het onderzoeksbureau Research2Evolve het onderzoek ‘Waar staat je gemeente’ uit voor de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren.

 • Vrijdag 25 september: Onderhoudswerkzaamheden aan website

  Op vrijdag 25 september 2020 om 15.00 uur zijn er onderhoudswerkzaamheden aan de gemeentelijke website. Daardoor kan de website een paar minuten niet bereikbaar zijn.

 • Themalezing "Thuis wonen met dementie"

  In de bibliotheek van Laren, verwelkomde Wethouder Van Hunnik vanmiddag de sprekers Cees Croes en Esther Klijnsma. Zij leidden de themalezing “Thuis wonen met dementie” en wisselden van gedachten met de aanwezigen. Deze week is het de Week van de Dementie. De bibliotheek organiseerde de bijeenkomst over dit onderwerp.

 • Echtpaar Van de Laar 60 jaar getrouwd!

  Het was een grote verrassing voor Piet & Corrie van de Laar. Zondag 20 september kwam burgemeester Nanning Mol langs op hun 60-jarig huwelijksfeest in Grandcafé Eemland in Eemnes.

 • World Cleanup Day

  Zaterdag 19 september was het World Cleanup Day! Over de hele wereld gingen mensen aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Ook in Laren. Wethouder Ton Stam vroeg inwoners om mee te helpen met opruimen op Plein 1945. Ook waren er zaterdag activiteiten en workshops voor kinderen bij Het Spookbos. Het stond allemaal in het teken van afval en recycling.

 • Werkzaamheden aan riolering

  Tussen maandag 21 september en vrijdag 9 oktober werken we op diverse plekken in de gemeente aan het riool. Wanneer er bij u in de straat werkzaamheden plaatsvinden, ontvangt u vooraf een informatiebrief. Tot die tijd hoeft u niets te doen.

 • Hulp bij donorregistratie

  Op verzoek van de overheid organiseert de bibliotheek op dinsdag 29 september de bijeenkomst ‘Hulp bij donorregistratie’ in de bibliotheek in het Brinkhuis in Laren.

 • Voorkom rookoverlast naar de buurt, stook veilig!

  Het stoken van hout kan binnen en buiten. Naast dat het gezellig en sfeervol kan zijn, kan het ook overlast veroorzaken voor de omgeving.

 • Terugkoppeling extra raadsvergadering 9 september 2020

  De voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Mol, maakt bekend dat in de raadsvergadering van 9 september 2020 is afgesproken dat het college in de eerstvolgende raadsvergadering met een voorstel komt over het Brinkplan. Deze raadsvergadering van 9 september werd gehouden op initiatief van 3 leden van de gemeenteraad.

 • Diamanten huwelijk voor echtpaar Ingen-Housz

  Donderdag 10 september bracht burgemeester Nanning Mol een felicitatiebezoek aan echtpaar Ingen-Housz voor hun 60-jarig huwelijksjubileum.

 • Landelijke campagne senioren en veiligheid van start

  In september is de campagne senioren en veiligheid van het ministerie van Justitie en Veiligheid van start gegaan.

 • Lekker blijven fietsen!

  Nederland is een fietsland! De gemeente Eemnes biedt, in samenwerking met de Fietsersbond en Sportief en Gezond BEL, de training aan: 'Tips voor Langer Fietsplezier'.

 • Startsein voor verduurzaming sociale huurwoningen in Laren

  Wethouder Ton Stam en directeur-bestuurder Maarten van Gessel (Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken) onthulden donderdag 3 september 2020 een bouwdoek aan het Zandgat in Laren. Daarmee geven ze het startsein voor een grote verduurzaming van ruim 200 sociale huurwoningen in Laren.

 • INmarkt dit jaar

  Omdat de INmarkt vanwege de coronamaatregelen in september niet door kan gaan in het Brinkhuis, zijn we in overleg gegaan met Versa Welzijn over andere mogelijkheden. We hebben nagedacht over hoe we organisaties toch een platform kunnen bieden. Zo zijn we gekomen bij een digitaal platform: Wijkconnect. Het vervangt niet zozeer de INmarkt, want we hopen die de volgende jaren weer te kunnen organiseren.

 • World Cleanup Day

  Op zaterdag 19 september is het weer zover: World Cleanup Day. Op deze wereldwijde opruimactie gaan 180 landen aan de slag om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven. Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon.

 • PMD zakken niet meer gratis in supermarkt

  De GAD stopt met het gratis verstrekken van pmd-zakken in supermarkten, winkels en bij gemeenten. Het gratis verstrekken is ingezet bij de introductie van pmd-inzameling toen er nog geen pmd-containers waren. De meeste inwoners kunnen hun plastic, blik en drinkpakken nu kwijt in de pmd-container aan huis of in de wijk.

 • Gratis bibliotheekpas voor kinderen tot en met 12 jaar

  Wist u dat kinderen die boeken lezen, betere resultaten op school halen? Een regelmatig bezoek aan de bibliotheek stimuleert lezen en maakt het ook leuker.

 • Masterplan Laren Regenklaar

  Het klimaat is aan het veranderen. Het regent steeds vaker heel hard. In 2014 is als gevolg van een extreme regenbui zichtbaar geworden dat de riolering in Laren veel regenwater in een korte periode niet voldoende kan opvangen. Dit had een overstroming van vervuild rioolwater op straatniveau tot gevolg.

 • Nieuwe website Visit Gooi & Vecht live

  Bezoekers en bewoners van het Gooi en de Vechtstreek kunnen sinds 28 augustus 2020 de regio ontdekken op de nieuwe website www.visitgooivecht.nl. De website, vol toeristisch-recreatieve informatie, is gelanceerd en vervangt de oude regionale VVV-websites.

 • Het carillon van de Johanneskerk wordt weer bespeeld

  Zaterdag 29 augustus werd het carillon van de Johanneskerk weer bespeeld door beiaardier, Klaas de Haan. Wethouder Stam was hierbij aanwezig.

 • Diamanten huwelijksjubileum voor echtpaar Bakhuys

  Donderdag 27 augustus vierde het echtpaar Bakhuys hun 60-jarige huwelijksjubileum.

 • Nieuwe teststraat GGD in Bussum

  De herfst is een jaargetijde waarin meer mensen griepachtige klachten krijgen die passen bij het coronavirus. De verwachting is dat dit een toename van het aantal testafspraken met zich meebrengt. GGD Gooi en Vechtstreek opent een nieuwe, grotere testlocatie per woensdag 2 september bij de Zandzee aan de Struikheiweg 14 in Bussum. Op dat moment sluit de locatie op de Brinklaan in Bussum.

 • Nederlandse nationaliteit voor Lara Ribeiro Araújo

  Op dinsdag 18 augustus is Lara Ribeiro Araújo in het gemeentehuis van Laren genaturaliseerd.

 • Oplichting aan de deur

  Soms komen oplichters direct bij inwoners aan de deur. Ze proberen met een mooie smoes binnen te komen. Dat heet ook wel een babbeltruc.

 • Afsluiting Jeugd aan Zet

  Afgelopen zaterdag was de afsluiting van Jeugd aan Zet in Laren in het Singer. Met mooie optredens en presentaties van jongeren werd de workshopweek Bende van Talente afgesloten.

 • Jeugd aan Zet van start

  Het programma Jeugd aan Zet is in Laren in volle gang vanaf woensdag 12 augustus! Stichting Dynamic Arts organiseert deze week de workshopweek Bende van Talente. Er zijn 6 verschillende workshops: dans, rap, beats maken, film, theater en graffiti.

 • Burgemeester en kinderen onthullen leesbanken

  Maandag 10 augustus onthulde burgemeester Nanning Mol samen met kinderen van BSO Het Berenparadijs 2 leesbanken in de tuin van de bibliotheek.

 • Nummer 14 035 slecht bereikbaar voor abonnees Tele2 of T-Mobile

  Momenteel ervaren wij problemen met de telefonische bereikbaarheid voor inwoners met een Tele2 of T-Mobile abonnement. De oorzaak van het probleem wordt door de telefoonaanbieders onderzocht. Zij werken op dit moment aan een oplossing. Houd onze website in de gaten voor de meest recente informatie.

 • Waar kunt u veilig zwemmen in natuurwater?

  Het is aan te raden om alleen te zwemmen op officieel aangewezen zwemwaterlocaties. Daar wordt de waterkwaliteit en de fysieke veiligheid in de gaten gehouden.

 • Jeugd aan Zet in Laren

  Het programma Jeugd aan Zet gaat op 12 augustus van start in Laren. Jeugd aan Zet is bedoeld om jongeren tussen de 12 en 18 jaar te activeren om iets te betekenen voor een ander tijdens deze coronacrisis en daarbij te werken aan talentontwikkeling. In het kader van Jeugd aan Zet organiseert stichting Dynamic Arts de workshopweek Bende van Talente. Van 12 t/m 14 augustus kunnen deelnemers workshops volgen in verschillende kunstdisciplines. Met op zaterdag 15 augustus het eindevent in het Singer.

 • 65-jarige huwelijksjubileum voor echtpaar Laane

  Zondag 2 augustus vierde het echtpaar Laane hun 65-jarige huwelijksjubileum. Peter Calis locoburgemeester bracht een felicitatiebezoek aan het echtpaar.

 • Draadkunst in de bibliotheek

  Dinsdag 28 juli gingen kinderen van BSO Het Berenparadijs aan de slag met draadkunstwerken. Locoburgemeester Peter Calis deed ook mee met de les.

 • Proces Brinkplan

  Afgelopen weken is er in de media en op internet veel discussie over de ‘inrichtingsschets Herinrichting Brink’, die door de gemeenteraad van Laren is aangenomen op 24 juni 2020. Burgemeester Nanning Mol ziet dat daarbij uiteenlopende beelden bestaan over het vervolgproces en hecht er daarom aan duidelijkheid te geven over de stand van de besluitvorming en het vervolgproces.

 • Wat mag wel en niet in het riool?

  Als we het riool verkeerd gebruiken, gaan er dingen mis. Het riool raakt dan verstopt. Het is goed om te weten wat u wel en niet mag doorspoelen in de wc, gootsteen of het afvoerputje.

 • Nederlanderschap voor mevrouw Jane Tyrrell

  Op dinsdag 14 juli kreeg mevrouw Jane Tyrrell het Nederlanderschap door optie. Ze komt uit België en is in 1981 naar Nederland gekomen.

 • Nederlanderschap voor mevrouw Vikki Pamela Blacklock

  Op dinsdag 14 juli kreeg mevrouw Vikki Pamela Blacklock het Nederlanderschap door optie. Ze is in 2002 geboren in Nederland.

 • Afspraken over Wmo-vervoer in Laren

  In februari 2020 maakte de gemeente bekend dat zij de overeenkomst met Latax voor het Wmo-vervoer moest beëindigen. De overeenkomst voldeed niet aan de regelgeving van de Aanbestedingswet en werd daarom opgezegd.

 • Meld Misdaad Anoniem in BEL-gemeenten

  Meld Misdaad Anoniem (M.) is een meldpunt waar iedereen anoniem informatie kan geven over ernstige criminaliteit en misdaad.

 • Maak als werkgever kans op een jongerenvoucher

  Heeft of wilt u iemand met een leeftijd van 18 t/m 26 jaar uit Blaricum, Eemnes, Laren of Huizen in dienst? U maakt kans op de jongerenvoucher!

 • Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan de heer A.M. Henny en de heer T. Koetsier

  Op vrijdag 3 juli 2020 zijn de Koninklijke onderscheidingen persoonlijk uitgereikt door burgemeester Nanning Mol bij het Brinkhuis.

 • Brandbrief over financiële positie gemeenten

  Burgemeester Nanning Mol van Laren ondertekent de brandbrief die hij en zijn collega’s naar Den Haag sturen over de financiële positie van gemeenten. De brief is ook ondertekend door de burgemeesters van Blaricum, Hilversum, Gooise Meren, Wijdemeren, Huizen en Weesp. Wethouder Financiën Peter Calis, nam het initiatief voor de gezamenlijke brief.

 • Riolering verstopt?

  Met enige regelmaat ontvangt de gemeente meldingen van inwoners die helaas de dupe zijn geworden van extreem dure rioolontstoppingsbedrijven. Ons advies is om goed te kijken of het daadwerkelijk om een professioneel/geregistreerd bedrijf gaat.

 • Haan terug op toren Johanneskerk

  De haan van de Johanneskerk is opgeknapt en is maandag 29 juni weer teruggeplaatst op de toren van de Johanneskerk.

 • Buitenvuur of barbecue: 5 manieren voor minder rook- en geuroverlast

  Wanneer u een vuurkorf of barbecue aansteekt, ontstaat er rook. Die rook bevat schadelijke stoffen, zoals fijnstof.

 • Een 8,2 voor kunst- en cultuuraanbod Laren

  In maart 2020 ontving het inwonerspanel van Laren vragen over kunst en cultuur. De resultaten zijn bekend en hieruit blijkt dat 90% van de ondervraagden kunst en cultuur (erg) belangrijk vindt. Het aanbod van kunst en cultuur, om te beleven of mee te doen, wordt met een 8,2 gewaardeerd. De respondenten vinden kunst en cultuur belangrijk omdat ze onlosmakelijk verbonden zijn met het DNA van Laren.

 • Koninklijke onderscheidingen

  De heer T. Koetsier is voor zijn jarenlange betrokkenheid binnen de wiskundige gemeenschap benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De heer A.M. Henny is ter gelegenheid van zijn vele activiteiten als vrijwilliger voor Montessori’s historische en actuele betekenis in het onderwijs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Meten van luchtkwaliteit via zeven diffusiebuisjes

  In de gemeente Laren worden medio april 2020 drie ‘Palmes buisjes’ in de openbare ruimte geplaatst.

 • Inbraak bij Singer Laren

  In de nacht van zondag 29 maart op maandag 30 maart 2020 is er bij Singer ingebroken. De inbraak vond om 3.15 uur plaats. De politie doet onderzoek naar de inbraak en roept getuigen op zich te melden.

 • Versa Welzijn helpt!

  Bent of kent u iemand die ouder is dan 70, chronisch ziek of met een verminderde weerstand? We kunnen ons goed voorstellen dat u zich in deze tijden van het Coronavirus zorgen maakt. Bij Versa Welzijn staan vrijwilligers klaar om boodschappen te doen, medicijnen te halen of vragen te beantwoorden. Aarzel niet en neem gerust contact op voor hulp. Versa Welzijn helpt!

 • Afsluiting Oosterengweg Hilversum

  Op maandag 30 maart 2020 wordt de Oosterengweg in Hilversum afgesloten voor alle verkeer.

 • Informatie over Wmo-vervoer Laren

  Het Wmo-vervoer in Laren wordt momenteel door Latax verzorgd. In februari 2020 heeft de gemeente de overeenkomst met Latax voor het Wmo-vervoer opgezegd. De overeenkomst loopt nog tot en met 31 december 2020. Voor inwoners die recht hebben op Wmo-vervoer, blijft het vervoer geregeld.

 • Lood en drinkwater in Gooi en Vechtstreek

  Vroeger werden waterleidingen vaak van lood gemaakt. Sinds 1960 is dit in Nederland verboden. Lood in drinkwater is namelijk ongezond voor kinderen. Toch blijken er nog steeds woningen, schoolgebouwen, kinderdagverblijven, sportkantines en overige gebouwen te zijn met waterleidingen, die vanwege het bouwjaar loden waterleidingen hebben.

 • Cliëntondersteuning biedt hulp bij het regelen van zorg

  Heeft u zorg nodig? En vindt u het fijn als iemand met u meedenkt, helpt bij gesprekken met de gemeente of andere organisaties, samen kijkt naar hulp in uw buurt?

 • Een goed idee voor uw wijk of buurt?

  Wilt u een straatspeeldag organiseren voor kinderen? Of een AED installeren die publiekelijk toegankelijk is? En kunt u daar een financiële bijdrage van de gemeente goed bij gebruiken?

 • Nieuwjaarsspeech van burgemeester Nanning Mol

  Lees hier de speech die de burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2020 heeft uitgesproken.