Corona

Nieuwsberichten

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Laren zijn uitgebracht.

 • Beheer en onderhoud bomen Laren

  In de openbare ruimte staan veel bomen. Bomen zijn belangrijk voor een prettige en gezonde leefomgeving. Hiervoor is goed onderhoud van de bomen noodzakelijk. Daarom worden de bomen met regelmaat onderzocht. Onlangs vond er in Laren zo´n inspectie aan de bomen plaats. Hieruit blijkt dat er op korte termijn op verschillende locaties in totaal 24 bomen weg moeten. Vanaf donderdag 25 februari start de aannemer (Sight Landscaping) met de werkzaamheden.

 • Publieksbalies BEL-kantoor gesloten t/m 26 februari

  De publieksbalies van het BEL-kantoor zijn vooralsnog gesloten tot en met vrijdag 26 februari. Deze maatregel is genomen in overleg met de GGD omdat medewerkers in quarantaine zijn gegaan in verband met corona.

 • Prijsuitreiking Voorleeswedstrijd

  Vandaag maakte burgemeester Mol samen met Nelleke Herlaar van de bibliotheek de winnaar bekend van de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury, bestaande uit burgemeester Mol, Ellen Vogel (Versa Welzijn) en Nelleke Herlaar (bibliotheek), koos Carmen Araya Arancibia van de Gooische School tot winnaar.

 • Bestuur Hart van Laren treedt terug

  Het bestuur van de Stichting Hart van Laren heeft bij het college van burgemeester en wethouders aangegeven zijn taken per 1 maart neer te leggen. Het terugtreden heeft geen invloed op de activiteiten, deze blijven – mits de coronaregels dit toelaten – doorgaan.

 • Commissievergaderingen vervallen

  De Commissie R&I van 9 februari en Commissie M&F van 11 februari vervallen. De raad besluit bij de vaststelling van de agenda op 17 februari of deze onderwerpen in de raadsvergadering worden behandeld.

 • Rioolwerkzaamheden Koloniepad

  De rioolwerkzaamheden aan de openbare weg aan het Koloniepad in Laren zijn zo goed als afgerond. Eind vorig jaar is het werk gestart, als onderdeel van het project Laren Regenklaar.

 • Onthulling kunstwerk Laren van Weleer

  Eind januari is het kunstwerk ‘Laren van Weleer’ door hovenier Van den Tweel en de Gebroeders Snoeij geplaatst in het Hertenkamp. Vandaag onthulde Burgemeester Mol het kunstwerk. Dat deed hij samen met de redder van het kunstwerk, Hans van Deuren. Laren van Weleer verbeeldt de geschiedenis van Laren.

 • Jubileum Bloemisterij Sytske

  Vandaag bracht wethouder Calis Bloemisterij Sytske een taart vanwege het 20 jarig jubileum en de 45ste verjaardag van Sytske.

 • Vierde elektriciteitshuisje beplakt met kunst

  Donderdag 28 januari is er een vierde elektriciteitshuisje in Laren beplakt met kunst. Wethouder Ton Stam was hierbij aanwezig. Op het kunstwerk staat een afbeelding van een Larense boerderij geschilderd door Elize van der Werff.

 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start

  In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties jouw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.

 • ZorgStart helpt inwoners regio aan een baan in de zorg

  ZorgStart is één van de maatregelen die de Regio inzet om de arbeidsmarkt te versterken, tijdens en na de coronacrisis.

 • Gratis energiebesparende producten voor Larense woningeigenaren

  De gemeente Laren biedt eigenaren van koopwoningen een waardebon aan ter waarde van € 70,-! De voucher is te gebruiken om het huis energiezuiniger te maken. Dat kan al met kleine aanpassingen, zoals een tochtstrip of een ledlamp.

 • Welke vrouw verdient Ribbius Peletier-penning 2021?

  Welke vrouw uit verdient een onderscheiding voor haar inzet voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek? Welke vrouw is een politiek voorbeeld voor andere vrouwen? De provincie zoekt de Noord-Hollandse vrouw die daarom de Ribbius Peletier-penning 2021 verdient.

 • Snoeiwerkzaamheden Brink gestart

  Vandaag, maandag 18 januari, is gestart met het snoeien van bomen op en rond de Brink. Het snoeien van bomen is nodig om deze veilig en gezond te houden. De werkzaamheden duren ongeveer 1 week. Wethouder Ton Stam nam vanochtend een kijkje bij het werk.

 • Snoeiwerkzaamheden op de Brink

  Bomen hebben regelmatig onderhoud (zoals het snoeien van takken) nodig. Dit is nodig om de bomen veilig en gezond te houden. Dat geldt ook voor de bomen op en rond de Brink. Op maandag 18 januari 2021 ondergaan deze bomen een onderhoudsbeurt. De werkzaamheden duren ongeveer 1 week.

 • Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek van start

  De regionale samenwerking om huiseigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun woning is officieel van start. Met de benoeming van het bestuur en de oprichting van de stichting is het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek operationeel. Samen met bouwers, installateurs, Duurzaam Bouwloket, energiecoöperaties, opleidings- , kennis- en financiële instellingen wordt ingezet op het versnellen van de verduurzaming van woningen in de regio.

 • Extra handhaving autoshowers en autotoeristen

  Vanaf de start van de coronacrisis is er sprake van een verhoogd aantal jonge toeristen dat naar Laren komt om naar exclusieve auto’s te kijken. Een aantal van deze auto’s veroorzaakt veel geluidsoverlast door extra gas te geven en het levert gevaarlijke verkeerssituaties op doordat mensen de weg oprennen. Ook staan veel autotoeristen in grote groepen bij elkaar. Naast de verkeersonveilige situatie en overlast, moeten we verdere verspreiding van het virus voorkomen. De landelijke oproep is dan ook: blijf zoveel mogelijk thuis. De komende periode gaat de gemeente samen met de politie extra controleren om deze onwenselijke situatie tegen te gaan.

 • Nieuwjaarstoespraak 2021 burgemeester Mol

  Hieronder leest u de Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Nanning Mol. Of bekijk de toespraak via onderstaande video.

 • 62 kilo zwaar vuurwerk ingeleverd in Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

  Op maandag 28 en dinsdag 29 december kon anoniem vuurwerk worden ingeleverd bij een van de 4 scheidingsstations binnen de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek. Wie op deze dagen illegaal vuurwerk inleverde, kreeg geen boete. In totaal is er 62 kilo zwaar vuurwerk ingeleverd (waaronder o.a. cobra’s, strijkers en lawinepijlen) bij de GAD-locaties in Huizen, Weesp, Bussum en Hilversum.

 • Let op: doe rechtstreeks zaken met de gemeente

  Toe aan een nieuw rijbewijs of paspoort? Maak hiervoor een afspraak via de officiële gemeentewebsite. Een afspraak maken bij de gemeente is altijd kosteloos. Ook kunt u rechtstreeks via onze website een aantal producten aanvragen.