Archief nieuwsberichten 2016

Hier vindt u nieuwsberichten die door gemeente Laren in 2016 zijn gepubliceerd.

 • Asbest in Montessorischool Laren

  De gemeente Laren en het bestuur van de Larense Montessorischool (LMS) leiden uit een onderzoeksdossier van het Openbaar Ministerie (OM) af dat asbestdeeltjes die in december 2013 bij een inventarisatieonderzoek werden aangetroffen op de zolder van de school, daar waarschijnlijk zijn achtergebleven bij werkzaamheden die in het jaar 2000 zijn uitgevoerd. Deze constatering maakt de periode waarin leerkrachten en kinderen op de school mogelijk in aanraking zijn gekomen met het asbest langer dan voorheen gedacht en daarom vinden beide partijen het belangrijk om deze informatie te delen met mogelijk betrokkenen.

 • Referendum associatieovereenkomst EU-Oekraïne

  Op 6 april 2016 wordt in Nederland een raadgevend referendum gehouden. U kunt dan stemmen over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne.

 • Naturalisatie

  Op dinsdag 23 februari 2016 is de heer Jassam Adam Khosaba Al-Abdullah genaturaliseerd. De heer Adam komt uit Mosul (Irak) en is in maart 2009 naar Nederland gekomen. Sinds december 2009 woont hij in Laren.

 • Vanaf mei 300 vluchtelingen op Crailo

  Vanaf 1 mei 2016 gaat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) noodopvang inrichten op het oostelijke deel van Crailo. In eerste instantie worden daar 300 vluchtelingen opgevangen.

 • Burgemeester Roest feliciteert mevrouw Chênevert met 100ste verjaardag

  Op dinsdag 8 maart 2016 is mevrouw M.M.L.L. (Louise) Chênevert 100 jaar geworden. Burgemeester Elbert Roest bracht haar een bezoek om haar te feliciteren met deze respectabele leeftijd.

 • Verkiezingsuitslagen referendum associatieovereenkomst Oekraïne

  Stemmenaantallen alle stemdistricten gemeente Laren

 • Appartementen De Torenvalk opgeleverd

 • BEL-gemeenten sluiten contract met Kunstwacht voor onderhoud buitenkunst

  De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren hebben een onderhoudscontract afgesloten met Kunstwacht BV voor de reparatie en het onderhoud van kunstwerken in de openbare ruimte.

 • Gratis workshop ‘Het kan. Start met uw persoonlijk plan’

  Voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben, en hun naasten.

 • Wijziging in openingstijden studiezaal Streekarchief Gooi en Vechtstreek

  De studiezaal van het Streekarchief Gooi en Vechtstreek te Hilversum wordt binnenkort verbouwd. Na de verbouwing wijzigen de openingstijden van de studiezaal.

 • 55 kunstenaars in 11e Atelierroute Laren

  Dit weekend (21 en 22 mei) vindt voor de 11e keer de Atelierroute Laren plaats. Maar liefst 55 kunstenaars laten het werk zien dat zij het afgelopen jaar hebben gemaakt.

 • Erepenning voor mevrouw K. Lammers

  Zaterdag 28 mei 2016 reikte burgemeester Elbert Roest de erepenning van de gemeente Laren uit aan mevrouw Kim Lammers. Zij kreeg de erepenning voor haar bijzondere verdiensten voor de hockey - en gehandicaptensport. De penning werd uitgereikt ter gelegenheid van de afscheidswedstrijd van mevrouw Lammers, waarmee zij haar topsportcarrière definitief afsluit.

 • Omwisselen trekkercertificaat voor 1 juli 2016

  Bent u in het bezit van een trekkercertificaat én heeft u geen rijbewijs voor de auto? Zorg er dan voor dat u vóór 1 juli 2016 uw trekkercertificaat laat omwisselen voor een rijbewijs.

 • Dialoog Laren

  Laren gaat in gesprek met de inwoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen over hun opvattingen over het dorp Laren. Als eerste stap is daarvoor afgelopen week een enquête verstuurd naar 2.500 inwoners.

 • Zijtak, Kerklaan en Jordaan worden afgesloten bij hevige regenval

  Omdat komende nacht nog enkele (onweers)buien worden verwacht heeft de gemeente voor de zekerheid hekken klaar staan bij de Kerklaan, Zijtak en Jordaan. Indien er sprake is van veel regenwater kunnen deze wegen met de hekken worden afgesloten.


 • Erepenning voor buurt- en speeltuinvereniging ‘Ons Genoegen’

  Burgemeester Elbert Roest reikte zaterdag 25 juni 2016 de gemeentelijke erepenning uit aan buurt- en speeltuinvereniging ‘Ons Genoegen’*. Dit gebeurde tijdens de officiële ingebruikname van het nieuwe klimfort.

 • Acquisitie FMR Producties niet in opdracht van gemeente

  Onlangs zijn ondernemers in Laren benaderd door het bedrijf FMR Producties vanwege acquisitie voor een informatiegids. Dit is niet in opdracht van de gemeente Laren.

 • Burgemeester Roest op bezoek AZC Laren

  Burgemeester Elbert Roest bezocht zondagochtend AZC Laren en sprak daar met een delegatie van de bewoners. De bewoners zijn onthutst en verontwaardigd over het voornemen van het COA om hen op korte termijn te verplaatsen naar andere centra in het land.

 • Onderzoek bestuurskracht Gooi en Vechtstreek gereed

  Deloitte heeft in opdracht van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en de gemeenten Blaricum, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren in de zomer van 2016 onderzoek gedaan naar de bestuurskracht van de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek.

 • Burgemeesters Gooi en Vechtstreek: “De opvang van vluchtelingen op Crailo moet blijven”

  Woensdag 7 september 2016 – Meer informatie, brief burgemeesters aan COA, persbericht, brief omwonenden aan CdK.

 • Burgemeesters stemmen in met 'Drugsbeleid 2016’

  De burgemeesters van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren hebben, met instemming van het Openbaar Ministerie en de politie, op dinsdag 27 september 2016 ingestemd met het ‘Drugsbeleid 2016’ op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Het drugsbeleid past in de in de regio Midden-Nederland ingezette lijn om integraal op te treden tegen ondermijnende criminaliteit waaronder drugshandel en hennepteelt.

 • Een frisse start: drinken is geen sport

  Het valt voor sportverenigingen niet altijd mee om de leeftijdsgrens voor het schenken van alcohol te handhaven.

 • Taalschool Huizen

  Kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar die net in Nederland zijn en in Blaricum, Eemnes, Laren of Huizen wonen kunnen vanaf nu naar 'Taalschool Huizen'.

 • Naturalisatie

  Op dinsdag 4 oktober 2016 is Alice Monephethe Pannebakker-Khounta genaturaliseerd.

 • Uitspraak rechtbank over asbestonderzoek Larense Montessorischool

  Tijdens een asbestinventarisatieonderzoek in december 2013 zijn asbestdeeltjes aangetroffen op de zolder van de Larense Montessorischool (LMS). Het Openbaar Ministerie stelde daarop een strafrechtelijke vervolging tegen de gemeente in vanwege vermeende aansprakelijkheid. De rechtbank in Amsterdam heeft de gemeente Laren in oktober 2016 vrijgesproken van de tenlastegelegging.