Archief nieuwsberichten 2015

Hier vindt u nieuwsberichten die door gemeente Laren in 2015 zijn gepubliceerd.

 • De heer P. de Koning koninklijk onderscheiden

  Ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur van het Zaantheater in Zaandam kreeg de heer Pieter de Koning uit Laren een Koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Geke Faber van de gemeente Zaanstad reikte de onderscheiding en de bijbehorende versierselen uit na een afscheidsvoorstelling in het theater op 14 december 2015. Wethouder Tijmen Smit was namens het college van Laren aanwezig.

 • COA heeft meer tijd nodig; locaties voor noodopvang asielzoekers in regio eind oktober bekend

  09 oktober 2015

  De negen gemeenten van de regio Gooi en Vechtstreek plus Eemnes maken voortgang bij de selectie van locaties voor de noodopvang van asielzoekers.

 • Mevrouw Feliciano krijgt Nederlandse nationaliteit

  Op 22 december 2015 kreeg mevrouw Rosa Angelica Feliciano officieel de Nederlandse nationaliteit. De ceremonie werd gehouden in het Raadhuis van Laren. Mevrouw Feliciano is geboren in Chicago (Verenigde Staten van Amerika) en woont nu in Laren. Burgemeester Elbert Roest overhandigde haar een bosje bloemen namens het college van Laren.

 • Verzoek crisisopvang vluchtelingen

  Donderdagmiddag ontvingen Blaricum en Laren via de Veiligheidsregio het verzoek om per direct crisisnoodopvang beschikbaar te stellen voor vluchtelingen. Het zou gaan om crisisopvang voor de duur van 72 uur, inclusief verzorging.