Wat kunt u thuis doen op 4 mei?

Op 4 mei zijn we dit jaar thuis. We zenden de herdenking in Laren live uit vanaf 19.00 uur op onze website onder Nieuws (op de homepage). Daarna kunt u op televisie of online kijken naar de Nationale Herdenking.

Bloemen leggen

Van 11.00 tot 18.00 uur staan er bloemen klaar, of u kunt uw eigen bloemen leggen, bij de 3 kransen voor het oorlogsmonument op de Brink. Ook hier gelden de coronaregels: houd afstand, volg de looproute zoals uitgezet en kom niet in groepen naar het monument. Om 19.00 uur wordt de 4e krans door burgemeester Mol en de heer Bogaers gelegd. Wij nodigen u van harte uit deze kranslegging live te volgen op onze website onder Nieuws (op de homepage). De herdenking is zonder publiek.

2 minuten stilte

Overal wordt vanaf 20.00 uur 2 minuten stilte in acht genomen. Wij verzoeken u hieraan mee te werken. Na de 2 minuten stilte klinkt om 20.02 uur het Wilhelmus. We nodigen iedereen uit om thuis het eerste couplet mee te zingen.

Taptoe spelen

Het Taptoe-signaal is de muziek die de 2 minuten stilte inluidt bij de dodenherdenking. We roepen blazers op het Taptoe-signaal mee te spelen vanuit huis om 19.58 uur. 

Vlag uithangen 

Dit jaar hangen we op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok in Nederland als blijk van eerbied en respect voor de doden. De vlag die wordt gebruikt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. 

Actuele informatie Nationaal Comité

Kijk voor alle actuele informatie van het Nationaal Comité 4 en 5 mei op www.4en5mei.nl

kransen bij het monument voor de gevallenen