Herdenken in het Brinkhuis

Mireille Bekooy gaat op 1 mei in gesprek met Holocaust overlevende Jaap Wertheim. Het Brinkhuis was in de oorlog zijn onderduikschool. Op 1 mei kunt u vanaf 19.00 het gesprek volgen via de livestream*.

Het is de 4e aflevering van de serie gesprekken aan De Brink over het thema ‘wat betekent vrijheid voor je’. Interviewers Violet Falkenburg, Ineke Hilhorst en Wim Jordaan gingen achtereenvolgens in gesprek met Nanning Mol, Femke Roos - die Bergen-Belsen overleefde en daarna in de Berg-Stichting - opgroeide, en Libanonveteraan Hans Wilkes. De podcasts van deze interviews zijn te vinden op de website van het Brinkhuis.

Mireille Bekooy

Aansluitend op 1 mei is rond 19.30 uur deel 4 van de documentaireserie ‘40 Jaar na Dato’ van Ineke Hilhorst te zien. Op 5 mei om 19.00 uur kunt op de website van het Brinkhuis het 5e deel van de serie over de bevrijding bekijken. De filmvertoningen zijn NIET fysiek toegankelijk voor publiek. 

* De livestream is te volgen op de Facebookpagina’s van Bijzonder Laren, het Brinkhuis, de Historische Kring Laren, Je bent een echte Laarders als…, de Larense Boekhandel en Ineke Hilhorst. 

omslag '40 jaar na dato'