Publiek onder de indruk van film ‘Eenzaamheid in het Gooi’

In de filmzaal van Het Brinkhuis is enthousiast gereageerd op de korte film ‘Eenzaamheid in het Gooi’.

De film, gemaakt in opdracht van de gemeente Laren, beleefde gisteren haar première tijdens het vervolg op de succesvolle werkconferentie ‘Eenzaamheid & Verbinden’ van 20 maart jl..

Pareltjes

Wethouder Leen van der Pols, na de vertoning van de film: “Dit is een van de pareltjes, die een belangrijke bijdrage leveren aan het onder de aandacht brengen van eenzaamheid. Spreken over eenzaamheid kun je alleen maar doen als je een weerklank vindt bij mensen die zeggen; “Ja dat is een probleem, ja dat moeten we bespreekbaar gaan maken.” En eenzaamheid binnen Laren is nog niet eerder bespreekbaar geweest. We willen voorkomen dat mensen, doordat ze eenzaam zijn, ziek worden, dure professionele zorg nodig hebben. Maar het is ook niet eerlijk. Als je door pech getroffen wordt. En je in eenzaamheid je je ziel en zaligheid moet gaan zitten verslijten.”

Week van de Eenzaamheid

Na afloop was er gelegenheid om met elkaar het gesprek aan te gaan. Er werden ervaringen gedeeld, oproepen gedaan en vragen gesteld. Jos Boermans, van Coalitie Erbij, vertelde over de werkgroepen die zich inzetten voor het opzetten van initiatieven tegen eenzaamheid. Ook lichtte hij alvast een tipje van sluier op van alle activiteiten die gepland staan tijdens de week van de eenzaamheid, eind september a.s..

Film

Bent u nieuwsgierig geworden naar de film ‘Eenzaamheid in ’t Gooi’? Bekijk het op de Facebookpagina van de gemeente Laren: www.facebook.com/gemeente.Laren