Senioren aan de slag met 'Over uw buurt'

Tijdens een informatiebijeenkomst in het Brinkhuis in Laren kregen 50-plussers vandaag hulp bij het installeren van de app of het instellen van de e-mailservice ‘Over uw buurt’.

De gemeente Laren organiseerde de bijeenkomst samen met PC Helpdesk BEL en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Drempel verlagen

Wethouder Tijmen Smit legde de aanwezigen uit wat de aanleiding was voor het organiseren van de informatiebijeenkomst: “Ik begrijp heel goed dat er voor senioren een drempel is om met de app aan de slag te gaan. Dat zie ik ook mijn eigen kring. Daarom zet ik me graag in om deze drempel te verlagen. Na deze ochtend bent u als het ware de ambassadeurs van ‘Over uw buurt’. U kunt er anderen mee op weg helpen.”

Voorbeeld

Albert van Ruitenburg, van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, was enthousiast over hoe er in Laren aandacht is voor ‘Over uw buurt’: “Op verschillende plekken in Laren zie ik borden van de campagne, zelfs hier voor de deur. Ook is er aandacht voor geweest in het Larens Journaal. En dan vandaag de informatiebijeenkomst. Ik ben dankbaar dat ik hierbij aanwezig mag zijn en hoop dat veel gemeenten jullie voorbeeld zullen volgen!”

overuwbuurt.overheid.nl

‘Over uw buurt’? is een digitale service van de overheid. Wanneer u zich aanmeldt voor deze service ontvangt u informatie over besluiten die direct invloed hebben op uw omgeving, zoals vergunningen, evenementen, plannen en plaatselijke regelgeving. U leest het gelijk in de app op uw smartphone of tablet of rechtstreeks via de mail. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl voor meer informatie, het installeren van de app of het instellen van de mailservice.

Tijmen en groep Groep