Inzameling taxussnoeisel voor bestrijding kanker

Het snoeiseizoen komt er weer aan. Heeft u een taxushaag? Lever dan ook dit jaar uw snoeisel in voor het goede doel.

Uit uw taxussnoeisel wordt een belangrijke basisgrondstof voor chemotherapieën gehaald. Stichting Taxus Taxi heeft vorig jaar een totale hoeveelheid van 442.060 kilo taxussnoeisel ingezameld. Goed voor 3.700 chemotherapieën in totaal! Ook dit jaar zet de stichting de schouders er weer onder.

Naar verwachting start de stichting in de eerste week van juni 2017 weer met de inzameling van taxussnoeisel. Zodra de grondstof voldoende aanwezig is in de naaldjes, wordt het startschot gegeven en kan Stichting Taxus Taxi uw taxussnoeisel weer kosteloos ophalen. Via www.taxustaxi.nl/afspraak kunt u eenvoudig een ophaalverzoek indienen.

Om de kwaliteit van het snoeisel beter te waarborgen, biedt de stichting gratis opvangzeilen en Taxus Taxi Tassen aan. Hiermee kunt u het snoeisel schoon opvangen en op een luchtige manier bewaren. Bij de start van het snoeiseizoen kunt u op www.taxustaxi.nl lezen waar u de zeilen en tassen kunt ophalen.

Alle informatie over het inzamelen van taxussnoeisel voor de bestrijding van kanker, én over de andere goede doelen waar Stichting Taxus Taxi aandacht aan schenkt, leest u op www.taxustaxi.nl